Αρχική | Οι Τέντες του Φθινοπώρου

Οι Τέντες του Φθινοπώρου

«Το ξανθό και στεφανωμένο με στάχυα καλοκαιράκι έφυγε και παραχώρησε τη θέση του στο μελαγχολικό φθινόπωρο. Τα φύλλα των δένδρων κιτρίνισαν και πέφτουν, τα χελιδόνια φεύγουν για να περάσουν το χειμώνα σε πιο ζεστά μέρη,» κλπ, κλπ

Έτσι έγραφαν εκθέσεις για το φθινόπωρο οι καλοί μαθητές του Δημοτικού, που σήμερα είναι πενηντάρηδες.. Βέβαια, τότε και οι τέντες ήταν διαφορετικές. Το Φθινόπωρο τις μαζεύαμε κάθε για να μην σαπίσουν από τη βροχή και να μην τις σκίσει ο αέρας, μέχρι να τις αχρηστεύσουμε για τα καλά, όταν πλησίαζε ο χειμώνας.

Τώρα, οι Τέντες του Φθινοπώρου είναι πιο χρήσιμες από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Πρώτον, το φθινόπωρο είμαστε περισσότερο στο σπίτι μας. Δεν λείπουμε διακοπές, δεν φεύγουμε το Σαββατοκύριακο, δεν βγαίνουμε τόσο συχνά.

Δεύτερον, το μπαλκόνι και η βεράντα μας είναι περισσότερο το εξωτερικό μας living room, κι είναι απολύτως απαραίτητο το σύστημα σκίασης.

Ξαφνικά, νωρίς το απόγευμα μετά από μια ηλιόλουστη μέρα, ο ουρανός σκοτείνιασε. Άρχισε η βροχή να ξεπλένει σπίτια κι αυτοκίνητα και δρόμους. Τρέχοντας βγαίνεις στο μπαλκόνι. Η μυρωδιά της βροχής, ο θόρυβος από τις στάλες πάνω στο ύφασμα, το θέαμα της πόλης μέσα στη βροχή, είναι κάτι που το απολαμβάνεις με όλη σου την καρδιά.

Το Φθινόπωρο, με λίγο περισσότερη ζέστη ή με λίγη ψύχρα, είναι ωραία έξω. 

Είναι τραπεζαρία για το δείπνο, είναι χώρος για να δεις μπάσκετ και μπάλα με την παρέα, είναι χαλαρή έξοδος με ποτό για τους φίλους, είναι το τέλειο γήπεδο για να παίξεις μπιρίμπα, είναι χώρος που η οικογένεια μπορεί να είναι μαζί χωρίς να τη δυναστεύει η τηλεόραση ή να είναι ο καθένας στο δωμάτιό του.

Σήμερα, ένα προσιτό σύστημα σκίασης, έχει μόνο πλεονεκτήματα.

  • Προσθέτει ένα πολυχώρο δραστηριοτήτων στο σπίτι.
  • Ανεβοκατεβαίνει αυτόματα, ακόμα και με χρονοδιακόπτη ή με αισθητήρες φωτός, βροχής, αέρα.
  • Τα υφάσματα έχουν εξαιρετική αντοχή και διαμορφώνουν μια υπέροχη αισθητική του χώρου.
  • Προστατεύουν από τη βροχή, τον ήλιο, τα αδιάκριτα μάτια.
  • Έχουν απίστευτη αντοχή και σταθερότητα, κι είναι αθόρυβα στη λειτουργία τους.
  • Είναι εξοπλισμένα με LED φώτα και δημιουργούν τέλειο περιβάλλον για κάθε σπιτική απόλαυση και δραστηριότητα.

Αρκεί να είναι τοποθετημένες σωστά και να έχουν την ποιότητα που επιβάλλεται από τη χρήση τους.

Οι Τέντες του Φθινοπώρου έχουν τεράστια πρακτική αξία αλλά, ακόμα περισσότερο, υποστηρίζουν έναν τρόπο ζωής που όλοι μας αποζητούμε. Φιλοξενούν τις στιγμές που η Οικογένεια, η Παρέα, η Ηρεμία, η Μουσική, η Συντροφικότητα εκφράζονται και γίνονται μικρές, καθημερινές απολαύσεις, από αυτές που κάνουν την καθημερινή μας ζωή μας καλύτερη.

Ελάτε τώρα, αν χαλάσει ο καιρός το απόγευμα δεν θα θέλατε να είστε κάτω από την τέντα σας να χαρείτε τη βροχή ?!

Περισσότερα Άρθρα