Αρχική | Φτιάξε μόνος σου καθαριστικό υγρό σε σπρέι για τις σίτες του σπιτιού!

Φτιάξε μόνος σου καθαριστικό υγρό σε σπρέι για τις σίτες του σπιτιού!

Ξέρουμε ότι για να καθαρίσεις σωστά τις σίτες, χρειάζεται χρόνος, χρόνος που πολλές φορές δεν έχετε, γι αυτό βρήκαμε και σας προτείνουμε αυτό το αυτοσχέδιο καθαριστικό σε μορφή σπρέι που δεν χρειάζεται καν ξέβγαλμα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 2 μπουκάλια σπρέι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλιά σόδα πλυσίματος
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Οδηγίες:

1. Μετρήστε και προσθέστε τη μαγειρική σόδα και την σόδα πλυσίματος σε ένα από τα μπουκάλια ψεκασμού. Η μαγειρική σόδα και η σόδα πλυσίματος, αναμειγνύονται και καθαρίζουν φυσικά τις σίτες, διαλύοντας την σκόνη. Προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό στο μπουκάλι και ανακινήστε έως ότου οι σόδες διαλυθούν.

καθαριστικό για σίτες

2. Τώρα συμπληρώστε το άλλο μπουκάλι σπρέι με νερό και προσθέστε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στο νερό, το οποίο είναι φυσικό αντιμικροβιακό, καταστρέφοντας οποιαδήποτε ανάπτυξη και συσσώρευση μούχλας στις σίτες. Ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί το αιθέριο έλαιο.

σίτες σπρέι καθαρισμού

3. Για να καθαρίσετε τις σίτες, πρώτα ψεκάστε με το μείγμα σόδας. Αφήστε την κάθε σίτα για λίγα λεπτά, ενώ ψεκάζετε και τις υπόλοιπες σίτες του σπιτιού.

σπρέι καθαρισμού για σίτες

4. Τώρα ψεκάστε τις σίτες και πάλι με το αιθέριο έλαιο λεβάντας, που διαλύσαμε στο άλλο μπουκάλι, το οποίο ανανεώνει τις σίτες.

σπρέι καθαρισμού για σίτες copy

Πριν από κάθε χρήση, ανακινήστε καλά τα μπουκάλια για να διαλυθούν τα συστατικά. Αποθηκεύστε σε στεγνό και δροσερό μέρος και τα μείγματα θα είναι ασφαλή για χρήση μέχρι να τελειώσουν.

Περισσότερα Άρθρα